Als je een auto importeert, is het een stuk lastiger om je oude auto in te ruilen. Immers een buitenlandse handelaar zou de auto dan moeten importeren.

Je zal dus je eigen auto in Nederland moeten verkopen. Momenteel is er te weinig aanbod aan Tweedehands auto’s. Dit houdt in dat jij meer betaald voor een occasion in Nederland, maar dat handelaren er dus ook meer voor over hebben om je auto in te kopen, omdat er lastig occasions te krijgen zijn.

Je kan je auto verkopen op de volgende manieren:

  • Zakelijk. Je auto laten inkopen bij een bedrijf
  • Particulier. Je auto verkopen aan een particulier. Het is makkelijk als je iemand hebt die je oude auto wilt overnemen, anders zul je naar een koper op zoek moeten gaan.

Houdt bij het kopen altijd het volgende in gedachte bij het verkopen of kopen van een auto.

  • Een handelaar of dealer koopt een auto in voor een bepaalde prijs. Vervolgens maken ze kosten om de auto te verkopen en moeten ze er zelf ook nog wat aan verdienen.
  • Een officiële merkdealer maakt vaak meer kosten en kan in sommige gevallen ook meer diensten verlenen. Daarom is het vaak duurder een tweedehandsauto bij een merk dealer te kopen, dan bij een ander autobedrijf
  • Mensen die hun auto particulier verkopen willen er meer voor vangen dan ze krijgen als ze de auto naar een bedrijf rijden. Ze regelen zelf dan de verkoop.
  • Kopen bij een particulier betekend geen garantie, in de meeste gevallen zal de prijs van een particulier te kopen auto dus liggen tussen de inkoop prijs bij een autobedrijf en de verkoopprijs van een autobedrijf.

Auto particulier verkopen.

Je kan je auto te koop aanbieden op verschillende occasion sites. De bekendste voor particulieren is misschien wel Marktplaats. Maar er zijn er natuurlijk meer.

Bij de verkoop tussen particulieren, komen vaak dingen kijken als:

  • Veel geld overmaken of contant geven
  • geen garantie

Auto Zakelijk verkopen

Veel mensen vinden het prettiger om hun auto te verkopen aan een bedrijf. Je hebt dan de volgende mogelijkheden kan je naar een dealer of auto bedrijf in de buurt gaan.

Maar het loont de moeite je auto te koop aan te bieden bij een van de volgende sites. Je kan op deze sites foto’s en een beschrijving van je auto opgeven. Handelaren kunnen dan bieden op je auto. Je wordt in contact gebracht met de hoogste bieder. Het verdienmodel van deze sites is dat ze  commissie krijgen van de autobedrijven. Een aantal voorbeelden:

Categorieën: Informatie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder